Nis

Bilindiği üzere, Nisan ayı Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir. Nisan ayı boyunca tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Yıldırım Beyazıt Özel Eğitim Anaokulu ailesi olarak bugün de çevremizde ve okulumuzda farkındalığı artırmak için çeşitli etkinliklerle 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nü kutladık.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü törenle kutlandı. 18 Mart Çanakkale Zaferi bilincini çocuklara aşılamak adına sanat etkinliği yapıldı. Çanakkale Zaferinin 109. yılında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat güvenli bir şekilde gerçekleşti ve tüm okul kısa sürede tahliye edildi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında etkileşimli olarak'Kırmızı Fili Gördünüz mü? ve 'Küçük Meşe Palamudu' isimli kitapları okuduk.

Ara

Okulumuz sınıflarından K şubesi meyveler konulu aile katılım etkinliği gerçekleştirdi. Yerli Malı Haftası sebebiyle de yapılan etkinlikte çocuklar ve velimiz eğlenerek keyifli vakit geçirdi.

Ara

Okulumuz özel hedefleri arasında yer alan 'İhmal ve İstismardan Korunma' konusunda öğrencilerimizle sınıf rehberlik etkinliği uygulandı. Vücudumuzun bölgeleri tanıtıldı, özel bölgelerimiz anlatıldı, maketlerin üstünde özel bölgeler gösterildi, ardından 'Bu Beden Benim' adlı hikaye kitabı okundu.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlenerek böyle bir günde çocukların eğlenmesi amaçlanmıştır. Kesme yapıştırma, kilden hediyelik yapımı, panonun hazırlanması, rozet yapımı ve son olarak çocuk için şenlik düzenlenmiştir. Çocukların etkinlikleri panoya asılmış ve kilden yaptıklaeı hediyelikler de ailelere gönderilmiştir.

Kas

24 Kasım, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928'de Millet Mektepleri Başöğretmen unvanını aldığı gündür. Atatürk'ün 100. yıl dönümü 24 Kasım, 1981'den beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Günü; sabrı, sevgisi ve özverisi ile öğrencilerinin yolunu aydınlatan tüm öğretmenlere ithaf edilmiştir.

Bu kapsamda okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü sınıf içi faaliyetlerle sanat etkinliğinden, şarkı çalışmalarına, boyama çalışmalarından, pano hazırlığına kadar çeşitli etkinliklerle koordineli bir şekilde gerçekleşmiştir. Öğrencilerimiz bu anlamlı günde sanat etkiliği çalışmasında boyadıkları taş boyama etkinliklerini öğretmenlerine hediye ettiler. Okula adım attıkları ilk günden itibaren bizi biz yapan ve öğretmenlik duygusunu yaşamamıza vesile olan kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, yurdun her toprak parçasında ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için canla başla çalışan sevgisi ve sonsuz şevkatiyle çocukları sarmalayan, geleceklerine ışık tutan tüm meslektaşlarımızın 24 Kaım Öğretmenler Gününü kutluyoruz.

Kas

12 Kasım 1999 tarihinde Düzce depreminin ardından her sene 12 Kasım 'Afete Hazılık Günü' olarak etkinlikler yapılmaktadır. Yıldırım Beyazıt Özel Eğitim Anaokulu olarak deprem öncesi ve anında yapılması gereken kurallar uygulandı. Sınıf deprem çantası hazırlandı.

Ekm

Amacı; orman ekosistemini incelemek olan uluslararası alanda önemli olan 'Okullarda Orman' projesi okulumuz öğretmenleri Betül Mısır ve Büşra Eren tarafından uygulanmaya başlanmıştır. Proje. okulumuz öğrencileriyle beraber etkinlikler eşliğinde yürütülmektedir.

May

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri, Bilim Her Yerde çağrısı kapsamında Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK Koordinatörlüğü bünyesinde hazırlanan ''Küçükçekmece'den Pazarcık'a Bilim Köprüsü'' projesi desteklenmeye layık görülmüştür.

May

Yıldırım Beyazıt Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını coşkuyla kutladı.

Nis

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü okulumuzda düzenlenen programla kutlandı. Krapon boyama merkezi, yüz boyama merkezi, balon merkezi, dans merkezi gibi köşelerden oluşan etkinlik öğrenciler ve öğretmenlerin aktif katılmıyla gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda program dahilinde bütün öğrencilerin katıldığı dans şenliği düzenlendi.

Mrt

Dünya Tiyatrolar Günü haftasında öğrencilerimizle boyama çalışması yapıp, okul panomuzda sergiledik.

Mrt

Okulumuzda 18-24 Mart Yaşlılar Haftası öğrenciler ve öğretmenlerimizle fotoğraf çekimi gerçekleştirilerek kutlandı.